Container

Torsdag den 19/5 ställs containern ut för möjlighet att rensa ur och slänga grovsopor. Den kommer stå kvar till söndag och hämtas tidigt måndag morgon. Passa på att slänga saker från era vindsförråd inför flytten i höst. 

Nu står containern på trottoaren utanför Dovas. Den är stor och grön och kan inte missas! Den kommer stå på denna plats fram till måndag, då den tas bort. 

I containern kan föreningens boende slänga blandade sopor, dvs tex brännbart, metall, trä, keramik, precis som alla gånger som vi haft en container. 

OBSERVERA att man inte får slänga miljöfarligt avfall i containern! Miljöfarligt avfall innebär elprylar och även kem. Tomma färgburkar och kemförpackningar ska heller inte slängas. 

Glasflaskor slängs som vanligt i 99ans soprum
Tidningar slängs som vanligt i 99ans soprum eller 104 soprum. 

Textil - även trasiga textiler - kan lämnas in för återvinning på tex H&M eller Lindex i Ringen C

Hela kläder och prylar kan med fördel bäras till Myrorna uppe på Götgatan eller till Återvinnarna, som ligger på Götgatan ett kvarter upp mot Skanstullsbron. De har öppet till 18 på vardagar och till kl 17 på lördagar. Stängt söndagar. 

I helgen kommer det finnas möjlighet att slänga elprylar nere i garaget, då vi ställer fram en BIG BAG där som sedan flyttas upp till gatan på söndag kväll. 

Föreningen kommer inte kunna erbjuda kassering av kem, så vänligen ställ inte detta i garaget eller någon annanstans, utan ta detta till återvinningscentralen. 

Koden till containern är 2470